In de Duitse deelstaat Thüringen zijn momenteel belastingfraudeurs actief die voordoen alsof ze voor de belastingdienst werken. Zij dreigen telefonisch met beslagleggingen en executieverkoop als betalingsachterstanden niet meteen worden betaald, waarschuwt de fiscus van Thüringen.

De oplichters kondigen momenteel telefonisch executieverkopen aan. Ze spreken in op antwoordapparaten of voicemail en vragen het belastingkantoor terug te bellen. Het telefoonnummer dat genoemd wordt is niet van de belastingdienst.

Bij een andere vorm van oplichting krijgen slachtoffers een ontvangstbewijs op hun bankrekening, naar verluidt een belastingkrediet. Een korte tijd later wordt de vordering tot terugstorting naar een vermeende rekening van het belastingkantoor ingediend met als verklaring dat er een onjuiste boeking is gedaan door de Fiscus.

De fraude wordt pas zichtbaar wanneer de eerste geldontvangst door de fraudeurs wordt ingetrokken. De terugboeking naar de vermeende belastingkantoorrekening kan daarentegen niet worden teruggedraaid. Het geld van de slachtoffers gaat in dit geval verloren, waarschuwt de belastingdienst.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.