De politie is vol lof over de hulpvaardigheid van de bewoners het Duitse plaatsje Eberbach dinsdagochtend na het ernstige ongeluk met een schoolbus in hun woonplaats. Vele omwonenden zouden hun garage of oprit hebben opgeruimd om de reddingswerkzaamheden te ondersteunen. We zijn erg blij dat we zulke mensen in de stad hebben”, zegt de onafhankelijke burgemeester van Eberbach, Peter Reichert.

Bij het busongeluk raakten dinsdagochtend 37 kinderen gewond. Minstens 6 van hen ernstig. Voor sommige van deze kinderen sluit de politie levensbedreigende situaties niet uit.

Volgens Kunkel waren de zwaar gewonde volwassenen de buschauffeur en een passagier uit een van de auto’s die door de bus geraakt werden. De andere vijf gewonde volwassenen zaten in de bus.

De gewonden werden overgebracht naar ziekenhuizen in Mannheim (Baden-Württemberg), Ludwigshafen (Rijnland-Palts) en Gießen (Hessen).

De bus brengt studenten uit de omliggende gemeenschappen met ongeveer 15.000 inwoners per ochtend naar het dorp. In Eberbach (Baden-Württemberg) is een inzamelcentrum opgericht voor ouders en ongedeerde kinderen. De ongelukslocatie was over een groot gebied afgesloten. Meer dan 150 helpers waren in dienst.

Het is nog volstrekt onduidelijk wat de oorzaak van het ongeluk is geweest.

De busmaatschappij beschrijft de chauffeur als een ervaren man. “Hij rijdt de route al vijf jaar dagelijks van maandag tot en met vrijdag”, aldus een woordvoerder van het bedrijf in Mudau (district Neckar-Odenwald).

De buschauffeur was ten tijde van het ongeval ongeveer 90 minuten onderweg geweest en voldeed aan alle wettelijke rusttijden.

Een woordvoerder van vervoersbedrijf zei dat onderzoek moet uitwijzen of er technische problemen waren met de bus. De bij het ongeval betrokken bus zou drie weken geleden volgens wettelijke voorschriften geïnspecteerd zijn.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.