Eind 2017 werden in Greifswald Bodden aan de Duitse Oostzeekust meer dan 20 dode grijze zeehonden gevonden. Justitie sluit niet uit dat er sprake is van een misdrijf. De zeehonden zouden door mensen kunnen zijn verdronken.

Het Maritiem Museum in Stralsund heeft aangifte gedaan bij de politie.

Volgens de Ostsee-Zeitung heeft het parket van de Hanzestad de aanklacht van het museum nu in onderzoek. Er zijn aanwijzingen voor een niet-natuurlijke dood van de dieren. In dat geval is sprake van mogelijke schending van de Wet Welzijn en Natuurbehoud.

Andere doodsoorzaken uitgesloten

Volgens een deskundige van het Marine Museum zou uit laboratoriumonderzoek zijn gebleken dat de dieren niet zijn overleden aan virussen, bacteriën of gif. Alleen acuut hart- en vaatfalen, waarschijnlijk veroorzaakt door verdrinking, zou mogelijk zijn.

Vissers wijzen verdenking af

Duitse beroepsvissers in de regio ontkennen ondertussen iets met de dood van de grijze zeehonden te maken te hebben. Zij zouden wel een motief hebben. De vissers houden de zeehonden medeverantwoordelijk voor de afname van de haringvangst in Greifswald Bodden en beschouwen de toename van de populatie dan ook als cruciaal.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.