De ouderwetse flitspaal gaat verdwijnen. In heel Europa duiken momenteel geheimzinnige onverwoestbare stealth kasten op langs wegen waar regelmatig te snel wordt gereden. Het betreft moderne mobiele radarkasten waarmee de politie dagenlang, dag en nacht, snelheidscontroles kan uitvoeren.

De radarkasten zijn verstopt in een zeer hoekig vormgegeven aanhanger die gemaakt is van pantserstaal. De aanhanger is volgens de Duitse politie onverwoestbaar. Ouderwetse flitspalen worden regelmatig in brand gestoken. Dat kan bij deze kast die voorzien is van een automatische poederblusinstallatie niet. Na een poging tot brandstichting hoeft de politie alleen even met een stofzuiger de poeder te verwijderen en kan daarna meteen weer flitsen.

Ook het beschieten van de bepantserde mobiele radarkast heeft geen zin. De kogels ketsen gewoon af.

De aparte vormgeving voorkomt ook dat de kast beklommen kan worden.

En wie denkt, aha het is een aanhanger… die kun je toch wegslepen… Vergeet het ook maar. De koppeling wordt nadat het apparaat is geplaatst afgedekt met een stalen kap. En de wielen kun je dan ook niet meer zien. Ook die worden beschermd door pantserstaal.

In Frankrijk zijn inmiddels 250 van deze mobiele moderne flitspalen in gebruik. In Duitsland inmiddels veertig. Het aantal neemt volgens de politiewoordvoerder in deze reportage van Galileo snel toe in heel Europa. Dus ook in Nederland?

 

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.