Wie dit jaar op het voorjaarsfestival in Stuttgart bier wil drinken moet 10,30 Euro per glas betalen. Het betreft dan wel de typische Zuid-Duitse Maß glazen met 1 liter inhoud.

Volgens organisator Karl Maier van het Göckelesmaier festival in Stuttgart stijgen de bierprijzen dit jaar voor het eerst boven de tien Euro omdat de veiligheidseisen vanwege terreurdreiging steeds strenger worden. De organisatie krijgt steeds hogere kosten voor de kiezen.

Carnavalsverenigingen hebben de politiek al opgeroepen om hen te ondersteunen, omdat veel traditionele feesten anders verloren zullen gaan. Steeds minder mensen zijn bereid om on het bestuur van een feestorganisatie zitting te nemen vanwege de aansprakelijkheidsrisico’s.

Het voorjaarsfestival vindt plaats van 21 april tot 13 mei in de Cannstatter Wasen in Stuttgart. De tegenhanger – het Cannstatter Volksfest – vindt altijd in de herfst plaats.

De politie in Stuttgart heeft het afgelopen najaar tijdens het op een na grootste volksfeest in Duitsland de veiligheidsmaatregelen verhoogd. De organisatoren openden onder andere minder ingangen. Op het festivalterrein zelf werden meer politieagenten ingezet.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.