De binnensteden van Berlijn en Stuttgart worden vanaf dit voorjaar bevoorraad met elektrische vrachtwagens. Logistiek dienstverlener Dachser daarvoor twee elektrische Fuso eCanter-trucks van Daimler gekocht.

De twee Fuso eCanter-vrachtwagens worden in Berlijn en Stuttgart ingezet door subcontractors van Dachser.

Dachser is een van de wereldleiders op het gebied van de logistiek. Het bedrijf heeft een wereldwijd transportnetwerk en maakt gebruik van vooruitstrevende IT-oplossingen.

Microhubs

In Berlijn en Stuttgart worden de twee Fuso eCanters door subcontractors van Dachser ingezet voor groupage-activiteiten bij het afleveren van pallets met goederen bij zogeheten microhubs of rechtstreeks aan klanten van de logistiek dienstverlener.

Ook gaan de trucks rijden tussen de Dachser-vestigingen in Schönefeld en Kornwestheim. “Deze elektrische trucks zijn ideaal voor het leveren en halen van pallets in stadscentra. Dit zal dan ook de plek zijn waar ze het meest rijden,” zegt directeur Stefan Hohm van Dachser.

Stefan Hohm, Corporate Director, Corporate Solutions, Research & Development bij Dachser, sprak tijdens een Europees media-evenement in Berlijn over de nieuw geïmplementeerde FUSO eCanter: “Deze trucks maken deel uit van ons stadsdistributie-project en breiden het aantal innovatieve en duurzame aflevermogelijkheden in het stadscentrum uit.”

In dit project combineert Dachser beproefde logistieke modellen met nieuwe ideeën, die de basis vormen voor de ontwikkeling van intelligente en duurzame bedrijfsmodellen waarmee in de toekomst de laatste kilometer naar de klant wordt afgelegd.

Afhankelijk van het vereistenprofiel van de stad in kwestie, kan de lokale Dachser vestiging aangepaste oplossingen implementeren, afkomstig uit een modulaire toolbox. En een deel daarvan is het vinden van de juiste combinatie van voertuigen voor leveringen in de binnenstad.

“We hebben voor de FUSO eCanter gekozen, omdat het de eerste volledig elektrische truck is die op grote schaal in productie gaat en dus een impuls zal geven aan deze hele klasse bedrijfsvoertuigen,” zegt Hohm.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.