In Berlijn hebben vandalen opnieuw respectloos gehandeld tijdens de inzet van reddingswerkers. In de nacht van zondag op maandag werden om 3.00 uur op de Blankenburger Straße in Pankow de kentekenplaten van en ambulance gestolen terwijl de ambulancebroeders een patiënt hielpen.

Er word in Berlijn al wekenlang gedebatteerd over een toegenomen gebrek aan respect voor de noodhulpdiensten. Volgens informatie van de Berliner Morgenpost zijn er vorig jaar meer aanvallen geweest op reddingswerkers en politieagenten.

De statistieken van de politiecriminaliteit voor 2017, die momenteel worden opgesteld, laten een stijging zien van vijf tot tien procent.

In 2016 werden in totaal 6354 gevallen van geweld tegen politieagenten geregistreerd en werden 218 aanvallen op reddingswerkers gemeld. Dit betekent dat de cijfers in 2017 voor het tweede jaar op rij zullen stijgen.

De brandweer is regelmatig het doelwit van dieven. Bij een inbraak in de kazerne van de vrijwillige brandweer Rudow werd waardevolle apparatuur van twee brandweerwagens gestolen. Door die diefstal kon de brandweer tijdelijk niet uitrukken bij brand.

Vorig jaar vond een soortgelijk incident plaats in Kaulsdorf. De twee inbrekers waren dit keer echter betrapt door brandweerlieden. Een van de inbrekers gebruikte pepperspray en verwondde daarmee een brandweerman en zijn zoon.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.