Er komt een vierde film in de Wallander serie. Volgens Medienboard Berlin-Brandenburg wordt de internationale coproductie “Dragon Tattoo – The Girl in the Spider’s Web” op Studio Babelsberg in Potsdam gedraaid.

De nieuwe Wallander thriller wordt geregisseerd door succesvolle Uruguayaanse schrijver en regisseur Fede Alvarez. De release is gepland voor dit najaar.

Fede Alvarez had groot publiek en persoonlijk financieel succes met de horrorfilm Don’ t Breathe waarin hij een meerderheidsbelang had weten te verwerven. De productie van de horrorfilm kostte $7 miljoen, maar leverde maar liefst $157 miljoen op wereldwijd.

Fede Alvarez verdiende tientallen miljoenen aan zijn film Don’t Breathe. Zijn financiele succes als regisseur wordt vergeleken met regisseur George Lucas van de Star Wars films.

De productie van de nieuwe Wallander film in Studio Babelsberg in Potsdam wordt deels gesubsidieerd door Medienboard Berlin-Brandenburg. De Duitse subsidiegever draagt 600.000 Euro bij.

De film draait om computergenie Lisbeth Salander. Na de gewelddadige dood van een IT goeroe, ontdekken zij en journalist Mikael “Kalle” Blomkvist een complot waar ook de Amerikaanse geheime dienst NSA bij betrokken is.

De nieuwe Wallander film is gebaseerd op een boek van schrijver David Lagercrantz. Hij zette het werk van de in 2004 overleden Zweedse schrijver Stieg Larsson voort. Larsson schreef de beroemde Millenniumtrilogie.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.