Aldi Nord gaat in Berlijn 2000 appartementen bouwen. De Duitse discountsupermarktketen wil de woonruimte creeren op parkeertereinen van minstens 30 vestigingen in de Duitse hoofdstad.

Aldi Nord heeft de plannen woensdag bekend gemaakt.

De supermarktketen slaat met de bouw van de appartementen meerdere vliegen in een klap.

Aldi Nord exploiteert momenteel 135 supermarkten in Berlijn, waarvan er vele niet meer up-to-date zijn. De winkels met een verkoopoppervlakte van 500 tot 800 vierkante meter zijn te klein om het snel groeiende productassortiment te kunnen herbergen.

Ondertussen kampt Berlijn met een enorm woningtekort.

Aldi Nord wil de verouderde winkellocaties moderniseren.

“De combinatie van Aldi-winkels en aangesloten woonruimte is dan een consistente en vooral toekomstgerichte oplossing”, zegt algemeen directeur Jörg Michalek van Aldi Immobilienverwaltung GmbH & Co.

De te kleine, verouderde winkels worden gesloopt en vervangen door nieuwe winkels met een verkoopoppervlakte van 1200 tot 1400 vierkante meter. Een oppervlakte die de gemeente Berlijn slechts zelden goedkeurt, tenzij de stad zelf profiteert, bijvoorbeeld omdat betaalbare appartementen worden gebouwd op het terrein dat eerder geblokkeerd werd door de discounter.

Aldi Nord is overigens niet de eerste supermarktketen die in de woningmarkt stapt. Ook de Duitse supermarktketens Lidl, Rewe en Edeka verhuren nu appartementen. Zo voldoen zij aan de eisen van de steden en gemeenten.

De eerste 150 Aldi-woningen worden medio 2019 in Neukölln en Lichtenberg opgeleverd.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.