De Duitse politie rolt steeds meer professionele hennepkwekerijen op die zijn opgezet met kennis van Nederlandse georganiseerde misdaad. De politie in Bremen zegt dat de kwaliteit van de cannabis zo goed is dat het THC-gehalte steeds hoger wordt.

Waar het THC-gehalte vroeger ongeveer twee tot drie procent was, is het vandaag de dag in sommige gevallen ongeveer 18 procent. Dit maakt de drugs gevaarlijker, zegt politiewoordvoerder Dirk Fasse, die een vergelijking trekt met alcohol. “Als je vroeger een glas bier dronk, is het nu een glas whisky.”

De klassieke cannabis markt in Bremen was decennia lang gebaseerd op twee pijlers, legt Fasse uit. Enerzijds de import uit Nederland en anderzijds de microteelt op het balkon. Nu komt er duidelijk een derde partij op de markt, niet alleen in Bremen, maar in het hele land: de professionele teelt van cannabis in grootschalige illegale kwekerijen in Duisland.

“De georganiseerde misdaad uit Nederland vestigt zich nu ook in Duitsland. En hoe dichter je bij de grens met Nederland komt, des te vaker vind je deze plantages”, zegt Fasse.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.