Het aantal werlozen in Duitsland is in december 2017 ten opzichte van december door weersomstandigheden met 17.000 gestegen tot 2.385 miljoen.

Vergeleken met vorig jaar is het aantal werklozen met 183.000 gedaald, aldus het Federaal Arbeidsbureau (BA) in Neurenberg. Het Duitse werkloosheidscijfer bleef onveranderd op 5,3%.

In 2017 waren in Duitsland in totaal gemiddeld 2,533 miljoen mensen werkloos. Dat zijn 158.000 werklozen minder dan 2016.

Het gemiddelde Duitse werkloosheidscijfer daalde met 0,4 procentpunt tot 5,7 procent, maakte de BA bekend. Dit komt overeen met het laagste gemiddelde jaarlijkse werkloosheidscijfer sinds de Duitse hereniging.

De stijging van het aantal werklozen in december is volgens de BA uitsluitend toe te schrijven aan de winter.

Het hoofd van de raad van bestuur van BA, Detlef Scheele, spreekt over een zeer goede ontwikkeling op de Duitse arbeidsmarkt: “Het aantal werklozen in Duitsland is lager dan de seizoensgebonden stijging van het aantal werklozen, de werkgelegenheid waarvoor socialezekerheidsbijdragen verschuldigd zijn en de vraag naar nieuwe werknemers blijft sterk stijgen op een hoog niveau.”

Het aantal werkzoekenden is seizoensgebonden gedaald in Duitsland. Gecorrigeerd voor seizoensinvloeden bedroeg het aantal werklozen in december 2,442 miljoen. Dit betekent dat ongeveer 29.000 mannen en vrouwen minder werkloos waren dan in november. In het westen van Duitsland daalde het cijfer met 20.000 en in het oosten met ruim 8.000 mensen.

Volgens een extrapolatie door het Federaal Bureau voor de Statistiek bedroeg het aantal werknemers in Duitsland in november 44,74 miljoen. Een stijging van 50.000 ten opzichte van de vorige maand. Ten opzichte van 2016 waren er 613.000 medewerkers meer in dienst bij Duitse bedrijven en instellingen.

Volgens het Federaal Agentschap is de stijging enkel te wijten aan meer sociaal gesubsidieerde werkgelegenheid. Volgens berekeningen van BA is dit tussen september en oktober met 69 000 toegenomen, na correctie voor seizoensinvloeden.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.