Vlak voor het faillissement van de Duitse Arcandor groep liet accountantskantoor KPMG het concern nog een rekening van miljoen Euro betalen. Daarmee heeft de Duitse vestiging van het Nederlandse accountantsbureau andere schuldeisers benadeeld, oordeelt het Hooggerechtshof in Frankfurt volgens het Handelsblatt.


De rechtbank vindt dat KPMG een deel van de vergoeding van 1 miljoen moet terug betalen aan de curator van Arcandor. Eigenlijk is dat een meevaller voor KPMG. De curator had bij de rechtbank een vordering van 82 miljoen Euro neergelegd.


De Arcandor groep was eigenaar van de bekende Duitse bedrijven Karstadt, Primondo en Quelle. Het bedrijf kon in 2009 niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen.


Volgens de Rekenkamer was het niet de taak van de consultants om Arcandor te wijzen op het dreigende faillissement. De kwestie van de rijpheid van de insolventie maakte geen deel uit van het mandaat van KPMG om een herstructureringsconcept te ontwikkelen.


Een woordvoerder van KPMG wilde volgens het Handelsblatt niet reageren op de uitspraak van maandag.

Tegen de nog niet onherroepelijk geworden beslissing kan nog steeds beroep worden aangetekend bij het Federaal Hof van Justitie.


Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.