Amazon gaat een nieuw distributiecentrum bouwen in Mönchengladbach. Dat meldt de Duitse krant Rheinische Post.

Het distributiecentrum van Amazon levert volgens de bronnen van Rheinische Post zo’n duizend arbeidsplaatsen op. In extra drukke tijden, zoals bijvoorbeeld rond de Kerstdagen, kan dat aantal nog verder oplopen.

Het magazijn in Mönchengladbach wordt volgens Rheinische Post ongeveer 110.000 vierkante meter groot.

Amazon heeft momenteel verspreid over Duitsland al elf distributiecentra, waar zo’n 12.000 mensen werken.

Er gaan al langer geruchten dat Amazon zich ook nadrukkelijker op de Nederlandse en Belgische markt wil richten. Vorig jaar werden vertalers gezocht om de Duitse site van Amazon naar het Nederlands te vertalen.

De Amerikanen zouden Nederland en België willen bedienen vanuit Duitsland. Nederlanders en Belgen die nu via de Duitse website van Amazon iets kopen krijgen hun aankoop meestal al binnen 24 uur zonder verzendkosten vanuit Duitsland geleverd.

Het nieuwe distributiecentrum in Mönchengladbach zou goed aansluiten bij de expansieplannen van Amazon naar Nederland en België. Mönchengladbach ligt dan strategisch dichtbij zowel Nederland als België.

In Mönchengladbach zijn net als in het nabijgelegen Venlo al diverse distributiecentra en e-commercebedrijven gevestigd. De webshops Zalando en Esprit beschikken er ook over grote distributiecentra.

In 2016 behaalde Amazon in Duitsland een omzet van 13,4 miljard Euro.

Het Amerikaanse megaconcern kwam de afgelopen jaren vanwege slechte betaling en beroerde arbeidsomstandigheden regelmatig in aanvaring met de Duitse vakbonden.

Het nieuwe distributiecentrum zal vergaand geautomatiseerd en gerobotiseerd zijn, met computergestuurde transportsystemen.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.