De groenste afdeling in een supermarkt produceert misschien wel het meeste plastic afval. Aldi en Lidl willen met ingang van dit jaar beginnen zoveel mogelijk kunsstof verpakkingen van de groentenafdeling te verwijderen. Rewe experimenteert met milieuvriendelijke etikettering.

Waarom moeten komkommers in plastic folie verkocht worden? Paprikas in plastic. Tomaten in plastic bekers?

“In het algemeen is ons doel het aandeel onverpakte groente- en fruitartikelen geleidelijk te verhogen”, vertelt een woordvoerder van Aldi Nord aan het magazine Wirtschaftswoche.

Volgens het weekblad overweegt Aldi Süd momenteel ook de uitbreiding van zijn assortiment losse groente- en fruitproducten.

Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar wil het bedrijf alternatieve verpakkingsmaterialen als graspapier en suikerriet trays testen op biologische tomaten als verpakkingsalternatieven.

“Op onze huiswerklijst staat het onderwerp afvalvermijding hoog op de agenda”, zegt Rayk Mende van Aldi Nord. De Noord-Duitse Aldi keten wil alle kunststof verpakkingen tegen 2030 recycleerbaar maken.

De in Keulen gevestigde supermarktketen Rewe test met het gebruik van laseretikettering voor biologische avocado’s en zoete aardappelen.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.