Het gaat goed met de Duitse economie. Zo goed dat de vakbonden dit jaar hoog inzetten bij de cao-onderhandelingen in de metaal- en elektronicabranche in de deelstaten Baden-Württemberg,  Berlijn, Brandenburg, Noordrijn-Westfalen en Saksen. Maandag wil de vakbond beginnen met prikacties in Noordrijn-Westfalen.

IG Metall wil met de prikacties maandag in Noordrijn-Westfalen de druk in het landelijke tariefconflict in de metaal- en elektronicabranche verhogen. De vakbond wil 6 procent hogere lonen en kortere werktijden afdwingen.

De acties beginnen ‘s nachts in de Iserlohn-fabriek van Arndt Kirchhoff. De vakbond in NRW verwacht maandag te starten met ongeveer 1000 stakers, in de loop van de week zal het aantal stakers volgens de vakbond stijgen tot tienduizenden deelnemers. De stakingen zullen dan uitbreiden naar Baden-Württemberg, Berlijn, Brandenburg en Saksen.

IG Metall verklaart op YouTube waarom de ondernemers 6 procent meer loon zouden moeten betalen en de arbeidstijd zou moeten worden verkort.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.