Dieselauto’s worden minder populair in Duitsland. In 2017 zijn er 13 procent minder auto’s met een dieselmotor verkocht dan in 2016. In totaal werden 1,34 miljoen dieselwagens geregistreerd.

In totaal zijn er in 2017 3,44 miljoen auto’s verkocht.

Daarmee groeit de grootste automarkt van Europa met 2,7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De verkoop van dieselauto’s staat in vrijwel geheel Europa onder druk door het dieselschandaal waarbij vrijwel alle autofabrikanten betrokken zijn, maar dat aan het rollen kwam bij Volkswagen. De autoindustrie blijkt jarenlang gefraudeerd te hebben met de uitstoot van dieselgas.

Volgens onderzoeksbureau JATO Dynamics, dat het aandeel van diesel in 27 Europese landen onderzocht, lag het percentage tot en met oktober 2017 op 44 procent. In 2011 was dat nog 55 procent.

Eerder deze week werd bekend dat het aandeel van diesel in Frankrijk vorig jaar voor het eerst sinds 2000 onder de 50 procent was uitgekomen.

In 2017 was 47 procent van alle nieuw verkochte auto’s voorzien van een dieselmotor. Het jaar ervoor was dat nog 52 procent.

Financiële dienstverleners Morgan Stanley en PwC verwachten voor dit jaar een verdere daling van het aandeel van diesels.

Morgan Stanley schat dat 42 procent van het aantal nieuw verkochte auto’s in 2018 voorzien zal zijn van een dieselmotor. PwC zet in op 40 procent.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.