Het aantal Duitse varkensbedrijven is in 2017 met 4 procent gedaald naar 23.500 bedrijven. Het aantal fokbedrijven nam met 6 procent af naar 8.300.

Desondanks groeide het aantal varkens in Duitsland met 1 procent, waarschijnlijk dankzij import uit Nederland.Het Statistisches Bundesamt (Duitse CBS) concludeert dat het aantal varkens in Duitsland groeit.

De varkenstapel telde op 3 november 2017 27,5 miljoen stuks varkens. Daarmee was de varkensstapel bijna 1 procent hoger in vergelijking het niveau van mei 2017.

De totale groei werd voornamelijk veroorzaakt door een stijging van 3 procent ofwel 174 duizend jonge varkens, tussen spenen en 50 kg. Dit suggereert dat het huidige, ruime aanbod van varkens waarschijnlijk minstens begin 2018 zal blijven.

Aangezien het aantal fokzeugen nog steeds krimpt, wordt deze toename waarschijnlijk veroorzaakt door de invoer van levende dieren.

Afgelopen jaar rapporteerden zowel Denemarken als Nederland een toename van de export van gespeende biggen naar Duitsland.

Er was een kleine toename van minder dan 1 procent ofwel 42 duizend biggen van het aantal geboren biggen in Duitsland. Blijkbaar is de zeugenproductiviteit toegenomen, want het aantal zeugen is met 1,9 miljoen dieren stabiel.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.