De Britse minister van financien Philip Hammond waarschuwt dat het werekdwijde financiele centrum in Londen na een harde Brexit niet naar Frankfurt, Amsterdam of Parijs verhuist, maar naar New York of Singapore.

Hammond zei dat tijdens het World Economic Forum in Davos. “Dit is een fantasie”, zei Hammond. “Het gaat gebeuren. De winnaar is New York of Singapore.”
Groot-Brittannië en de EU onderhandelen al maandenlang over de voorwaarden voor de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

Internationale banken hebben tot nu toe een groot deel van hun activiteiten in Europa via Londen afgehandeld. Deze manier dreigt te worden geblokkeerd als de onderhandelingen tussen de EU en Groot Brittanie leiden tot een harde Brexit.

Veel financiële instellingen verplaatsen inmiddels al personeel en diensten naar steden in Europa. Met name Frankfurt wordt beschouwd als de winnaar van de geplande terugtrekking van de Britten uit de EU.

De schattingen van de mate waarin bedrijven en personeel zich vanuit Londen verplaatsen lopen overigens nog sterk uiteen.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.