Het Friedrich-Löffler-Instituut, het Federaal Onderzoeksinstituut voor Diergezondheid in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, gaat ervan uit dat de Afrikaanse varkenspest binnenkort via Oost-Europa in Duitsland zal uitbreken. Minister van Milieu Robert Habeck (Groene Partij) van Sleeswijk-Holstein roept op tot spoedoverleg op hoog niveau om maatregelen voor te bereiden om een epidemie te beperken.

Boerenorganisaties in Duitsland slaan alarm over de mogelijke gevolgen van een varkenspestepedemie. Volgens de boeren moet ook het Duitse publiek bij voorzorgsmaatregelen betrokken worden. Het betreft dan bijvoorbeeld maatregelen om verspreiding van het virus door personen en goederenvervoer vanuit Oost-Europas te voorkomen. Vrachtwagenchauffeurs en pendelaars zouden bijvoorbeeld bewust moeten worden gemaakt over de risicos en de maatregelen die zij kunnen nemen.

Alleen gedomesticeerde en wilde zwijnen worden door Afrikaanse varkenspest getroffen. De ziekte is niet gevaarlijk voor de mens. Mensen kunnen het varkenspestvirus echter wel verspreiden.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.