Het van oorsprong Duits-Nederlandse modebedrijf C&A wordt volgens het Duitse tijdschrift Der Spiegel mogelijk verkocht aan Chinezen. De onderhandelingen over de verkoop zouden zich al in een vergevorderd stadium bevinden.

De modeketen is tegenwoordig eigendom van Cofra Holding AG in Zwitserland. De Zwitsers willen de verkoopplannen volgens Der Spiegel niet bevestigen. Wel wordt gezegd dat in het kader van herstructurering van C&A betekent dat “ook moet worden onderzocht hoe groeimarkten zoals China en de digitale economie kunnen worden betreden. En dat kan eventueel gepaard gaan met partnerschappen en andere vormen van bijkomende, externe investeringen”.

De aandelen van de familie Brenninkmeijer zijn ondergebracht in de Cofra Holding.

De bedrijfsnaam C&A gaat terug naar Claus en August Brenninkmeyer, die in 1841 in Sneek een linnen- en katoenbedrijf oprichten. Beiden kwamen uit Westfalen in Duitsland. Ze wilden niet telkens tussen Nederland en Duitsland moeten reizen met kledingstoffen en openden daarom een magazijn in Sneek en meteen ook een winkel.

Volgens eigen informatie van C&A werken er momenteel ongeveer 35.000 voor het bedrijf en zijn er 1.575 vestigingen in 18 Europese landen.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.