Een dermatoloog uit Keulen vindt het erg vervelend dat ze is ophenomen in het Duitse online medische evaluatieportal Jameda. Ze procedeert nu tegen het internetbedrijf.

De Duitse arts vindt het bijzonder vervelend dat patiënten die haar beoordeling zien ook worden doorverwezen naar artsen met wie ze concurreert.

Websites waarop artsen worden beoordeeld door patienten zijn bijzonder populair in Duitsland. Er zijn echter veel artsen die vinden dat de beoordelingen op deze portals eenvoudig kunnen worden gemanipuleerd.

De arts uit Keulen is naar het Federaal Hooggerechtshof gestapt omdat ze niet wil worden geëvalueerd via internet.

De portal Jameda trekt 6 miljoen bezoekers per maand. De site is van het in München gevestigde bedrijf Jameda , dat veruit de marktleider is onder ratingportalen.

Jameda ontkent dat zijn ratingsite eenvoudig gemanipuleerd kannworden. “Het bedrijfsprincipe is om alle artsen op te nemen. Tegen betaling kunnen artsen extra opties zoals een foto toevoegen. Maar de bottom line is dat Jameda grotendeels tegen manipulatie beveiligd is”, betoogt het bedrijf.

Medici in Duitsland zijn verdeeld over de beoordelingssites. De dermatologe uit Keulen is niet de eerste arts die procedeert. In Duitse media wordt regelmatig over de discussie over de betrouwbaarheid van medische ratingsites bericht.

Er zijn artsen die zulke portalen zien als een kans om zich positief te presenteren – en er zijn artsen die de evaluaties als willekeurig en vatbaar voor manipulatie beschouwen. Diverse advocatenkantoren hebben zich gespecialiseerd in het verdedigen van artsen die online beoordelingen aanvechten.

In de voorgaande gevallen volgden rechters de argumentatie van de websites. Het management van Jameda vertrouwt er dan ook op dat zij ook voor het Federaal Hooggerechtshof gelijk zullen krijgen.

 

 

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.