De Duitse slaapdeskundige Utz Niklas Walter, hoofd van het Instituts für Betriebliche Gesundheitsberatung (IFBG), in Konstanz, vindt dat Duitse bedrijven hun personeel de mogelijkheid moeten geven om een middagdutje te doen. Een kwartiertje slapen zorgt er voor dat medewerkers daarna drie uur beter presteren.

Het gezondheidsinstituut in Konstanz adviseert overheden en bedrijven hoe ze personeel gezonder kunnen laten werken.

Het wetenschappelijk instituut in Konstanz adviseert overheden en bedrijven. Het wordt geleid door wetenschappers van de universiteiten van Konstanz, München (TU) en Karlsruhe (KIT).

“Een korte slaap in de middag brengt productiviteitswinst en een hoger gevoel van welzijn”, zegt slaapdeskundige Walter.

De slaapdeskundige adviseert bedrijven om ontspanningsruimten in te richten voor hun personeel. En dat moet dan geen ongebruikte kelderruimte zijn, maar een kamer waar mensen zich vertrouwd en op hun gemak kunnen voelen.

“Het moet een mooie, centraal gelegen ruimte zijn met duidelijke gedragsregels en discretie”, zegt Walter.

En om te voorkomen dat er op basis van vooroordelen met een scheef oog gekeken wordt naar collega’s die een middagdutje doen zouden bedrijven ook voorlichtingscampagnes moeten geven.

 

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.