Duitse TV-koks werken volgens het Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR) bijzonder onhygienisch. In Duitse kookprogramma’s maken de koks gemiddeld om de 50 seconden een hygiënefout.

De BfR liet experts 100 afleveringen van verschillende kookprogramma’s annalyseren of er voldoende aandacht werd besteed aan keukenhygiëne. Dat bleek behoorlijk tegen te vallen, blijkt uit het onderzoeksrapport van de BfR.

De TV-koks blijken vuile handen regelmatig af te vegen aan de theedoek en dat vingers gebruikt worden om zout of kruiden aan gerechten toe te voegen. En dat is onhygienisch. Tegen de keukenregels.

Krabben, niezen, hoesten

Een van de meest voorkomende fouten is dat de snijplank tussendoor niet tussentijds wordt gereinigd. En dat de TV-koks hun handen niet wassen na krabben, niezen of hoesten.

De BfR vindt dat de TV-koks hun publiek een slecht voorbeeld geven. Met alle mogelijke gevolgen van dien.

Volgens BfR worden in Duitsland jaarlijks meer dan 100.000 ziekten gemeld, die waarschijnlijk veroorzaakt worden infecties met micro-organismen zoals bacteriën, virussen of parasieten die via voedsel worden overgedragen. “Daarom is het belangrijk om bij het werken in de keuken elke dag aandacht te besteden aan hygiëne en netheid”, zegt de BfR.

In sommige Nederlandse kookprogramma’s is het overigens ook slecht gesteld met de hygiene.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.