Vanuit de Duitse politie wordt gepleit voor legalisatie van marihuana. Voorzitter André Schulz van het Bundesverband der Kriminalbeamter (federale vereniging van rechercheurs) pleit in de Hamburger Morgenpost voor gereguleerde verkoop van marihuana.

“Het is tijd om marihuana voor consumenten volledig te decriminaliseren en een gereguleerde marihuanamarkt te creëren”, zegt Schulz, die tevens hoofdcommissaris van de politie in Hamburg is. Volgens hem gaat de strijd tegen drugs gepaard met immense personeelsuitgaven voor de politie, maar leidt dit niet tot het gewenste doel.

70 procent van de drugszaken die door justitie worden opgepak hebben betrekking tot consumenten. Ondertussen blijven handelaren en groepen van georganiseerde misdaad op de achtergrond. Deze kunnen ongestoord blijven functioneren, zoals blijkt uit de stabiele marktprijzen van de afgelopen jaren. In ruil daarvoor is er een gebrek aan personeel bij de vervolging van georganiseerde inbraakbendes, smokkelaars of smokkelaars.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.