De Duits-Turkse profvoetballer Deniz Naki is zondagavond op de Autobahn A4 bij Düren in Noordrijn-Westfalen beschoten vanuit een zwarte stationwagen.

Wie achter de aanslag zit, is onbekend. Naki gaat uit van een gerichte aanval vanwege zijn kritiek op Erdogan. Naki wordt door veel Turken beschouwd als een vijand van de staat.

De 28-jarige profvoetballer speelde in Duitsland voor de Hamburgse voetbalclub FC Sankt Pauli. Tegenwoordig voetbalt hij in Turkije voor de Koerdische club Amed SK. Hij is momenteel in Duitsland voor familiebezoek.

Deniz Naki werd in 2015 in Turkije veroordeeld tot een voorwaardelijke straf. Hij wordt in Turkije beschuldigd van propaganda voor de verboden PKK.

De schoten werden volgens Naki afgevuurd vanuit een zwarte stationwagen, die vlak achter hem op de linkerbaan reed. Zelf reed hij op de rechterbaan toen hij de schoten hoorde.

“Ik ben meteen weggedoken en op de vluchtstrook gereden. Ik was doodsbang”, vertelt de 28-jarige profvoetballer in de Duitse krant Welt. De auto van waaruit geschoten is zou daarna doorgereden zijn.

Foto’s van Naki na de aanval tonen kogelgaten in het raam en in de buurt van een band van zijn auto.

Naki belde direct na de aanslag de politie en diende een aanklacht in.

De aanslag werd via Twitter publiek gemaakt door de linkse politicus Cansu Özdemir uit Hamburg.

De politie is inmiddels met een moordonderzoek begonnen. “Er is een rechercheteam gevormd. We onderzoeken een poging tot moord. Gelukkig is er niets gebeurd. De heer Naki bleef ongedeerd”, zegt woordvoerder Katja Schlenkermann-Pitts van het parket in Aken in de krant Welt.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.