Friederike blijkt de zwaarste storm in elf jaar tijd geweest te zijn in Duitsland met een verwoestende en soms dodelijke kracht. Minstens zes mensen stierven, er vielen talloze slachtoffers en er werd ernstige schade aangericht.

Het westen en midden van Duitsland werd met een recordwindsnelheid van meer dan 200 kilometer per uur getroffen. Vooral Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Thüringen hadden het zwaar te verduren.

Volgens de Deutsche Wetterdienst was Friederike de zwaarste storm sinds de orkaan Kyrill in 2007.

Op een camping in Emmerich aan de Rijn werd een 59-jarige man doodgeslagen door een boom. De politie meldde dat hij onmiddellijk overleed.

In het district Soest stierf een 68-jarige automobilist bij een verkeersongeval veroorzaakt door de storm.

In Sundern in het Sauerland en in Bad Salzungen in de deelstaat Thüringen stierven twee brandweerlieden tijdens een inzet in de storm. Een andere brandweerman raakte ernstig gewond.

De brandweerman die om het leven kwam in Bad Salzungen hielp zijn collega’s een vrouw te bevrijden uit haar door boomstammen ingeklemde auto. De 28-jarige brandweerman werd daarbij geraakt door een boom en stortte dodelijk gewond neer. Een 57-jarige andere helper raakte zwaar gewond.

Het dodelijk verwonde slachtoffer moest met een tank van de Duitse strijdkrachten uit het bos worden gehaald. Zijn collega’s van de brandweer kregen psychologisch ondersteuning. De stad Bad Salzungen annuleerde de nieuwjaarsreceptie die voor vrijdagavond was gepland.

In het zuidelijke deel van Brandenburg stierf ook een vrachtwagenchauffeur, wiens voertuig vermoedelijk werd getroffen door een windvlaag en omvergeworpen.

In Ratingen raakte een vrouw beklemd onder een vallende boom.

In de regio Heinsberg werden twee voetgangers getroffen door een boom. Ze raakten zwaar gewond en moesten door de brandweer worden bevrijd.

In Dortmund viel een boom op een voetganger. De brandweer kon het slachtoffer redden.

In Hamburg raakte een 17-jarige student ernstig gewond toen een tak met een diameter van ongeveer 30 centimeter tegen zijn hoofd sloeg in de wijk Winterhude. De politie meldde dat de tak op een hoogte van tien meter was afgebroken door sneeuwbelasting.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.