De Duitse bierbrouwerij Hasseröder in Wernigerode wordt volgens de regionale omroep MDR overgenomen door de Duitse financiële investeerder CK Corporate Finance uit Kronberg in de deelstaat Hessen. De brouwerij kampt sinds met dalende verkoopcijfers.

Hasseröder was eigendom Anheuser-Busch Inbev, de grootste brouwerij ter wereld, die l ook eigenaar is van onder meer Beck’ s, Franciscaner en Corona.

Het is nog onbekend wat de nieuwe eigenaar met de brouwerij uit de deelstaat Sachsen-Anhalt van plan is of hoeveel er voor de overname betaald wordt.

De circa 260 medewerkers van de brouwerij worden dinsdag op een werkbijeenkomst geïnformeerd.

Het bedrijf kampt de laatste tijd met een dalende omzet. Het merendeel van de bieren is de laatste tijd verkocht via speciale aanbiedingen.

Volgens de eigen informatie kon de brouwerij na een aantal jaren van groei niet meer ontsnappen aan de algemene trend van dalende bierverkopen.

Eind oktober vorig jaar toonden ook drie ondernemers uit Wernigerode zich geïnteresseerd in Hasseröder. Een van de potentiële kopers, Rainer Schulze, zei dat de brouwerij en haar medewerkers behouden moeten blijven.

Daarnaast is de betrokkenheid van de brouwerij erg belangrijk voor de stad.

Naar verluidt verkocht de brouwerij in 2016 2,1 miljoen hectoliter bier. Vier jaar eerder was dit cijfer 2,4 miljoen.

Het biermerk met de markante typisch Duitse rode letters heeft een eigen song.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.