85 procent van de Duitse stadsstaat Bremen loopt volgens klimaatonderzoekers uit Potsdam in de nabije toekomst risico op overstromingen. De Duitse deelstaat Nedersaksen moet rekening houden met een vertienvoudiging van het aantal mensen dat getroffen wordt door overstromingen.

Minister Joachim Lohse (Grüne) van Bremen en minister van Milieu Olaf Lies (SPD) van Nedersaksen nemen de waarschuwing van de onderzoekers serieus.

Statistisch gezien wordt 14 procent van het grondgebied van Nedersaksen en dus meer dan een miljoen mensen bedreigd door stormvloeden.

In Bremen loopt 86 procent van het landoppervlak van het land en dus meer dan 500.000 mensen het risico op overstromingen.

Voor beide Duitse deelstaten is preventie dan ook een existentiële doelstelling.

In 2017 werd 61 miljoen euro uitgegeven aan kustbescherming en 23 miljoen euro aan bescherming tegen overstromingen in Nedersaksen.

In Bremen werd 16,5 miljoen euro besteed aan het versterken van de dijken. “Dat is niet genoeg”, zegt milieuminister Lies. Hij wil de middelen voor waterveiligheid in het binnenland verhogen en investeren in klimaatbescherming.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.