Na Keulen wil ook de deelstaat Nedersaksen maatregelen om de ongecontroleerde groei van het aantal wilde katten te beperken. Keulen maakte eerder deze week bekend dat de stad 20.000 wilde katten wil laten steriliseren en castreren. Nedersaksen wil hetzelfde doen met 200.000 katten.

Volgens schattingen van het ministerie van Landbouw van Nedersaksen leven er ongeveer 200.000 dieren in het wild in de Noordduitse deelstaat.

Vele van deze katten zijn ziek, uitgehongerd. De meesten niet gesteriliseerd. Hierdoor blijven de wilde katten zich oncontroleerbaar voortplanten.

Om de groei van het wilde kattenbestand een halt toe te roepen start Nedersaksen een dierenbeschermingsproject. Van 15 januari tot en met 15 maart kan de bevolking wild levende, volwassen katten gratis laten castreren en registreren bij de dierenarts.

65.000 niet gesteriliseerde huiskatten

Het zijn overigens niet alleen wilde katten die verantwoordelijk zijn voor de kattenproblemen. Volgens de Tierschutzverein Tasso zijn er ongeveer 380.000 huiskatten geregistreerd in Nedersaksen. Ongeveer 65.000 van deze katten zijn niet gesteriliseerd.

De nationale dierenbeschermingscommissaris Michaela Dämmrich doet een beroep op katteneigenaren in Nedersaksen: zij moeten hun dieren door middel van een microchip door de dierenarts te laten markeren en de katten tijdig te laten castreren.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.