De deelstaat Nedersaksen is van plan om in 2018 meer dan 82 miljoen euro uit te geven om het openbaar vervoer in de regio te verbeteren, meldt de regionale omroep NDR. Minister van Vervoer Bernd Althusmann (CDU) kondigt aan dat er 270 afzonderlijke projecten op nationaal niveau zullen worden gesteund.

Er worden een aantal miljoenenzware projecten gesubsidieerd. Zoals de aanschaf van nieuwe tramwagons in Hannover en het elektrificeren van treinen van het regionale vervoersbedrijf Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser (EVB) in Bremervörde.

Voor de elektrificering van het regionale spoor heeft de minister 12,6 miljoen euro uitgetrokken. Het project is ook belangrijk om de aansluiting van de zeehavens op het spoorwegnet te verbeteren.

Het openbaar vervoer in Hannover ontvangt 9,7 miljoen euro subsidie van de staat voor de aanschaf van zeven sneltramvoertuigen.

Daarnaast liggen er volgens het ministerie bijzonder veel aanvragen om haltes in de regio Groot-Braunschweig barrièrevrij te maken.

11 miljoen voor nieuwe omnibussen

In Lingen wordt de aanschaf van in drie nieuwe bussen gesubsidieerd. Het district Osnabrück kan voor 11 miljoen Euro 18 omnibussen gaan kopen.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.