Volkswagen heeft vorig jaar wereldwijd meer auto’s verkocht dan ooit. Het lijkt erop dat VW totaal geen hinder heeft van het dieselschandaal.

Volkswagen heeft in 2017 wereldwijd 6,23 miljoen auto’s verkocht. 4,2 procent meer dan een jaar eerder. Alleen in eigen land deed Volkswagen het slechter.

De autofabrikant uit Wolfsburg denkt dat de top nog niet bereikt is. VW wil nu versnellen, niet in de laatste plaats in de Verenigde Staten.

Volkswagen deed het met name goed in China. De Chinezen kochten 3,18 miljoen personenauto’s van het Duitse merk (+5,9 procent).

In Duitsland was de dieselaffaire wel zichtbaar in de omzet van het Volkswagenconcern. VW slaagde er in december 2017 in haar verkoopcijfers met 8,4 procent te verhogen tot 42.000 auto’ s. In het jaar als geheel was er echter een daling van 4,7 procent naar 531.600 verkochte auto’s in Duitsland.

Op de Detroit Motor Show kondigde Volkswagen een verkoopoffensief aan in de Verenigde Staten. Rond 2020 moet er 2,8 miljard euro naar de regio vloeien.

Tot die tijd is het plan om ten minste twee nieuwe modellen per jaar op de Amerikaanse markt te brengen, aldus VW-merkbeheerder Herbert Diess. De nieuwe Jetta, die VW voor het eerst op de Detroit-tentoonstelling presenteert, zal een belangrijke rol spelen.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.