‘Journalistiek en Duitsland’, dat is het thema van de Zinnige Zondagavond die de Culturele Vereniging Rolde en de Oecumenische werkgroep Bezinning en Verdieping op zondag 14 januari 2018 houden in de Jacobuskerk in Rolde. Zij hebben correspondent Margriet Brandsma uitgenodigd om te vertellen over de hedendaagse journalistiek en de actuele ontwikkelingen in Duitsland.

Brandsma werkte jarenlang als buitenlandcorrespondent voor het NOS-journaal in Duitsland. Tegenwoordig schrijft ze boeken, maakt reportages en documentaires, is deeltijd-docent journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en geeft trainingen.

In haar lezing gaat ze in op ontwikkelingen in de journalistiek en haar persoonlijke visie op het vak. Ook zal ze stil staan bij het land waar ze tien jaar correspondent was en waar ze, zoals ze zelf zegt ‘oneindig veel heeft geleerd over schuld en vergeving.’

Bransma praat ook over de huidige, spannende politieke situatie in Duitsland en de toekomst van bondskanselier Angela Merkel.

Brandsma schreef onder meer een boek over Merkel en ook over het vluchtverhaal van een Oost-Duitser die naar zijn Nederlandse verloofde wilde. In 2016 kwam een bundel uit met interviews met Nederlandse journalisten die in Duitsland werken of gewerkt hebben.

De Zinnige Zondagavond is in de Jacobuskerk in Rolde en begint om 19.30 uur.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.