Duitsers gaan in 2018 bewuster eten. Ze geven daarbij steeds meer de voorkeur aan smaak en regionale seizoensproducten.

Dat blijkt uit een enquete onder 49 Duitse foodbloggers. Zij gaven hun mening over de foodtrends van vandaag en morgen in Duitsland en welke producten niet meer weg te denken zijn uit hun keuken.

Volgens de enquête, die aan het einde van 2017 gehouden werd door het food pr-bureau ‘kommunikation.pur’ uit München, speelt het onderwerp bewustzijn een grote rol. Weer meer naar het lichaam luisteren en eten wat smaakt, luidt de aanbeveling van de foodbloggers voor 2018.

Nog voor kwaliteit, lokaliteit en certificering staan smaak en seizoensproducten op de eerste plaats. Naast regionale Duitse groenten en fruit (zoals aardappelen, bloemkool, koolrabi, pompoen) staan oerwortelen, Pak Choi, kweeperen, spruiten, zoete aardappelen, gember en jackfruit in de belangstelling.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.