In Düsseldorf en Keulen zijn de inwoners blij met de mobiele stalen damwanden die er tegenwoordig voor zorgen dat de binnensteden bij hoogwater niet meer zo snel overstromen.

Stroomafwaarts ligt Nederland. Met betere dijken en waterbergingen. Waar je echter niets aan hebt als de slechtere waterkeringen in Duitsland bezwijken, weten de waterexperts van Waterschap Rijn & IJssel.

Een van de dijken waar Waterschap Rijn & IJssel zich zorgen om maakt is Dijkring 48. Deze 98 kilometer lange dijk ligt langs de Rijn in Duitsland en de Boven-Rijn en het Pannerdensch Kanaal in Nederland.

53 kilometer van de dijk ligt in Nederland en voldoet aan de hoge, Nederlandse eisen en 45 kilometer in Duitsland. Als die dijk doorbreekt, houden ook andere dijkringen het niet en zijn de gevolgen tot aan Zwolle merkbaar.

Waterschap Rijn & IJssel heeft voor de zekerheid contact opgenomen met de collega’s in Duitsland om te vragen hoe de toestand aan de Duitse kant is.

Deichverband Bislich-Landesgrenze verwacht geen problemen met Dijkring 48 in Duitsland. konden ze de Nederlanders geruststellen. Er zijn hier en daar nog wel werkzaamheden die gedaan moeten worden.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.