Duitsers moeten de helft minder vlees eten. Dat is een van de belangrijkste eisen bij de presentatie van de jaarlijkse Duitse Vleesatlas (Fleischatlas).

De Vleesatlas 2018 kijkt naar oplossingen voor de problemen die gepaard gaan met een hoge vleesconsumptie.

Duitsers aten in 2016 gemiddeld 59 kilo vlees, het laagste cijfer sinds 2011, toen het bijna 63 kilo was.

Toch eist Barbara Unmüßig van de Heinrich-Böll-Stiftung dat de Duitsers hun vleesconsumptie halveren.

“Het is niet mogelijk om de veehouderij te herstructureren zonder onze vleesconsumptie te verminderen”, zegt Unmüßig.

De nieuwe Vleesatlas werd woensdag gepresenteerd door vertegenwoordigers van de Heinrich-Böll-Stiftung en Bundes für Umwelt und Naturschutz Deutschland (BUND).

Sinds 2013 houden zij zich bezig met de consumptie van vlees in Duitsland en de gevolgen daarvan.

De vleesatlas richt zich op oplossingen voor urgente vragen: wat kan er worden gedaan om de fabriekslandbouw, afval en overmatige vleesconsumptie te bestrijden?

De afgelopen jaren lag de nadruk vooral op regionale verschillen in vleesconsumptie en de omstandigheden waaronder dieren in Duitsland worden gehouden.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.