Noah Becker heeft aangifte gedaan wegens discriminatie tegen AfD-politicus Jens Maier. De zoon van tennislegende Boris Becker was via het Twitteraccount van Maier, die tevens rechter in de deelstaat Saksen is, uitgemaakt voor een ‘halve neger’.

Beckers’ advocaat Christian-Oliver Moser maakte zondag bekend dat Maier al was beschuldigd van “alle strafbare feiten in kwestie” en dat hij afgelopen woensdag al is vervolgd.

Boris Becker riep op tot de strijd tegen racisme.

De AfD wil de kwestie rond de tweet deze maandag bespreken.

Een paar dagen geleden werd via Maier’s Twitter-account de volgende rascistische tweet geplaatst in de richting van Noah Becker:

“De kleine halve jager lijkt te weinig aandacht gekregen te hebben, anders kan zijn gedrag niet verklaard worden.”

Het commentaar verwees naar een interview waarin Noah Becker had verklaard dat Berlijn een “witte stad” is in vergelijking met Londen of Parijs, en dat hij zelf was aangevallen vanwege zijn bruine huidskleur.

Becker heeft een schildersatelier in Berlijn, werkt als DJ en is lid van een band.

Maier wil zich verontschuldigen

Het racistische commentaar werd later van het Twitteraccount van Maier geschrapt. Maier legde uit dat niet hij zelf was, maar een medewerker die de tweet geplaatst had.

In de AfD wordt het ontslag van Maier geeist. De rechter wordt beschouwd als een vertegenwoordiger van de rechtse partijvleugel rond de Thüringer AfD-staatsleider Björn Höcke.

“Als wij dit tolereren, gaat het te ver,”zei partijleider Joerg Meuthen. Op maandag bespreekt het partijbestuur de mogelijkheid van’ verstrekkende’ maatregelen.

Boris Becker betwijfelt uitleg AfD en Maier

Boris Becker gaf in een gastartikel Welt am Sonntag aan dat hij betwijfelt of een medewerker van de AfD de racistische tweet heeft geplaatst. “Dat doen ze altijd zo bij de AfD, dat is hun truc. Breng iets in de wereld en neem er dan afstand van. Racisme mag niet langer getolereerd worden. Dat moet stoppen! Er is geen grijs gebied over dit onderwerp.”

Het hoofd van de Duitse rechtersvereniging, Jens Grisa, gaat ook uit van een “berekende provocatie” en omschreef de tweet zaterdag in de Bild als “ondraaglijk en volstrekt onaanvaardbaar.”

Voor zijn intrede in de Bondsdag werkte Maier als burgerrechter.

Volgens advocaat Moser van Becker werd Maier gevraagd een verklaring af te leggen “om een dergelijke racistische belediging in de toekomst uit te sluiten.” De voor vrijdag gestelde termijn was echter zonder reactie niet nagekomen. Becker stapt nu naar de rechtbank.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.