De Saksische rechter en AfD-politicus Jens Maier is opnieuw in opspraak. Noah Becker, schilder en zoon van tennislegende Boris Becker, is op het Twitter-account van Maier racistisch aangevallen. Maier zegt dat de tweet niet door hem, maar door een collega is geplaatst.

De Duitse Vereniging van Rechters (Deutscher Richterbund) gelooft niets van de uitleg van Maier. De Richterbund heeft felle kritiek geuit op de discriminerende uitlatingen op Twitter.

Voorzitter Jens Gnisa van de vereniging van rechters noemt de publieke acties van de Saksische rechter en AfD-politicus in de Duitse krant Bild “ondraaglijk en volstrekt onaanvaardbaar.” Hij beschuldigt Maier van “berekende provocatie”.

Maier heeft in het verleden herhaaldelijk de aandacht getrokken met rechtse uitlatingen. Tot zijn intrede in de Bondsdag was hij bijna 20 jaar rechter bij het arrondissementsrechtbank van Dresden. Zijn activiteiten zijn momenteel opgeschort.

Afgelopen zomer heeft de rechtbank Maier veroordeeld omdat hij “schade had toegebracht aan de reputatie van de rechtspraak in het algemeen en de regionale rechtbank van Dresden in het bijzonder.”

Maier had begin 2017, tijdens een evenement in Dresden, gesproken over een “schuldcultuur” en gewaarschuwd tegen de “productie van gemengde volkeren.”

De rechter omschreef de rechtsextremistische NPD als “de enige partij die zich altijd vastbesloten heeft verbonden met Duitsland”.

Noah Becker reageerde op “vice. com” nuchter op de racistische tweet: “Dat was een verrassende eerste week van het jaar. Maar ik had niet echt pijn.”

Becker zegt vaker te worden gediscrimineerd. Hij noemt het wel zorgwekkend dat mensen in machtsposities anderen op zo’ n manier beledigen. “Anderen imiteren hen vervolgens en dat is beangstigend.”

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.