Een seniorencentrum in Keulen heeft zijn wekelijkse bingospel tijdelijk stopgezet. Volgens een jurist zou het seniorencentrum mogelijk de wet op kansspelen overtreden omdat de bejaarden de bingoloten moeten kopen en dus spelen om geld.

Het wekelijkse spel werd al jarenlang gespeeld door ongeveer 100 senioren in een grote zaal van het bejaardencentrum. Wie wilde deelnemen moest een kaart kopen voor 0,50 tot 1 euro. Het geld werd gebruikt om kleine prijzen te financieren, zoals chocolade.

Volgens juristen zou de opzet van het Bingospel met betaalde loten juridisch gezien kunnen worden als een kansspel waarvoor een vergunning nodig is.

De directie van het Keulse seniorencentrum heeft op advies van de jurist besloten de Bingo tijdelijk op te schorten tot alle juridische kwesties zijn opgelost. Verwacht wordt dat er in februari duidelijkheid zal zijn.

De bejaarden voelen er volgens de kranten Express en de Kölner Stadt-Anzeiger niets voor om met speelgeld te spelen. “Dan is de charme verdwenen. Het gaat over de “sensatie” van het winnen van een pak chocolaatjes ter waarde van 4 euro voor 50 cent.”

Externe deskundigen moedigden het bejaardenhuis aan in zijn voorzichtige aanpak met de Bingo. “Als ik de advocaat van een seniorencentrum was, zou ik ook zeggen:”Kijk uit, we hebben een risico”, vertelt Jeannette Viniol, advocaat en expert in het gokrecht, aan het Duitse persbureau DPA.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.