In de Brabantse gemeente Boxmeer hebben 21 Nederlandse en Duitse instanties en bedrijven het startsein gegeven voor het grensoverschrijdende INTERREG-project Dynamic Borders. De deelnemende partijen komen juit de Nederlandse gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk en Gennep en de Duitse gemeenten Goch en Weeze.
Binnen de Euregio wordt al ruim tien jaar intensief grensoverschrijdend samengewerkt. De regionale en lokale overheden, het bedrijfsleven in Duitsland en Nederland en Europese instanties hebben de afgelopen jaren diverse succesvolle projecten opgezet.
De partners willen de regio vooruithelpen door de komende vier jaar de thema’s agrobusiness, stagebemiddeling en toerisme gezamenlijk, grensoverschrijdend op te pakken. Tegelijkertijd willen de partners in de landelijke projectregio tussen Nijmegen, Venlo en het Ruhrgebied in een oost-west as de middelgrote en kleine bedrijven (mkb) versterken.
De komende maanden gaan drie werkgroepen ieder met een eigen grensoverschrijdend thema aan de slag. In de groepen vindt een verdiepingsslag plaats en zetten de partners de eerste stappen in de richting van concrete acties.
De werkgroepen wisselen onderling informatie uit zodat kansen voor cross-overs tussen de verschillende thema’s opgepakt kunnen worden. De gezamenlijke focus ligt op het versterken van de grensoverschrijdende regio als geheel.

Bij de start van het project waren behalve de deelnemende gemeenten ook Agrobusiness Niederrhein, AgriFood Capital, Niederrhein Tourismus, Stichting Leisure Port, het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Land van Cuijk, de Hochschule Rhein-Waal, de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg en het Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg in Boxmeer aanwezig.

Het project Dynamic Borders is opgezet binnen de kaders van INTERREG Deutschland-Nederland. Het project beschikt over een budget van € 726.831,50. De eigenbijdrage van de gemeenten en de Duits-Nederlandse mkb-groep bedraagt € 206.487,00. Vanuit INTERREG is de bijdrage € 520.344,50. Dat bedrag is inclusief de bijdragen van de provincies Limburg, Noord-Brabant en het MWEIM NRW (Ministerium für Wirtschaft, Energie, Industrie, Mittelstand und Handwerk).

Het project Dynamic Borders wordt de Euregio Rijn-Waal in Kleve begeleid.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.