Keulen heeft een kattenprobleem: naar schatting leven er 20.000 wilde katten in de Rijnmetropool. En omdat vrouwtjes tot 15 kittens per jaar krijgen, blijft het aantal katten toenemen.

De gemeente Keulen wil nu een castratieplicht voor katten invoeren om zo eindelijk de toename van wilde katten te kunnen begrenzen.

Door een verplichting tot castratie, markering en registratie van “freerrider cats” – dat zijn gedomesticeerde katten, die regelmatig voor de deur komen – moeten de nakomelingen van wilde katten worden ingeperkt.

Dierenwelzijnsactivisten, dierenopvangcentra en administratie spraken zich dinsdag uit voor het project. De plannen werden in het dierenasiel in Dellbrück gepresenteerd.

Volgens de gemeente worden momenteel dagelijks ongeveer 700 wilde katten bij 55 voederplaatsen in Keulen gevoederd.

Het totale aantal wilde katten in Keulen wordt geschat op ongeveer 20.000 poezen en katers.

Elk jaar worden ongeveer 1100 dieren tijdelijk gevangen en meestal gesteriliseerd. En ondanks de uitgevoerde castraties neemt volgens Keulen de overbevolking van vrijlevende katten snel toe door het fokken met “freerrider cats”.

In de toekomst zouden eigenaren hun “buitenkatten” door middel van een microchip of oortatoeage moeten markeren en tegelijkertijd registreren.

De geplande verordening wordt op 6 februari door de gemeenteraad van Keulen behandeld. Vervolgens willen de stad Keulen, dierenwelzijnsorganisaties en dierenopvangcentra uitgebreide informatie verstrekken over de verplichtingen van de nieuwe verordening.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.