Het Ministerie van Milieu van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen 66 miljoen euro uittrekken voor maatregelen tegen overstromingen. Voor de regio Oost-Westfalen-Lippe staan tien maatregelen op het programma.

Milieuminister Christina Schulze Föcking (CDU) geeft na de recente problemen met hoogwater in Noordrijn-Westfalen aan dat de deelstaat veel meer geld zal uittrekken voor bescherming tegen overstromingen dan oorspronkelijk gepland.

“Alleen al dit jaar zijn hiervoor 66 miljoen euro beschikbaar”, aldus de minister. Dat is 16 miljoen Euro meer dan oorspronkelijk begroot.

Het geld zal worden gebruikt om gemeenten en dijkverenigingen die verantwoordelijk zijn voor de bescherming tegen overstromingen in staat te stellen voorzorgsmaatregelen te nemen.

Volgens de districtsregering van Detmold is het nog niet mogelijk om te zeggen hoeveel geld er uiteindelijk naar Oostwestfalen-Lippe zal vloeien uit het totale bedrag.

Er zijn nu tien maatregelen aangekondigd voor het lopende jaar en gehoopt wordt dat het aantal nog zal oplopen.

Op dit moment is er een gedigitaliseerde kaart van 448 waterlichamen met een totale lengte van ongeveer 6.000 kilometer landelijk beschikbaar. De kaart bevat een overzicht van belangrijke overstromingsrisico’s waar gerichte maatregelen zouden moeten worden getroffen.

Volgens het ministerie van Milieu is sinds de overstromingen van medio jaren negentig in Nordrhein-Westfalen in totaal 225 kilometer aan beschermingsvoorzieningen tegen overstromingen gesaneerd of in aanbouw.

 

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.