De Duitse bondskanselier Angela Merkel pleit in haar nieuwjaarstoespraak voor meer samenhang en respect voor elkaar. Daarnaast wil zij in 2018 een regering vormen die rekening houdt met de behoeften van alle burgers.

In haar 13de nieuwjaarstoespraak als bondskanselier roept Angela Merkel de Duitsers op om meer samenhang en respect te tonen in het politieke debat.

“Het feit dat we ons weer meer bewust worden van wat ons bij elkaar houdt in onze innerlijke geesten. Dat we de gemeenschappelijke grond weer duidelijker op de voorgrond plaatsen. Dat we meer respect voor elkaar proberen te hebben en dat respect in brede zin – oplettend zijn, goed luisteren, echt luisteren, begrip tonen – dat zijn mijn wensen voor het nieuwe jaar”, zegt de CDU-voorzitter in een toespraak die zondagavond zal worden uitgezonden.

“De wereld wacht niet op ons”

Angela Merkel belooft snel een nieuwe stabiele Duitse regering te vormen. Politici zouden de taak hebben om de uitdagingen van de toekomst aan te pakken en te zorgen voor de behoeften van alle burgers. “Ik voel me daarvoor verplicht – vooral bij de vorming van een stabiele regering voor Duitsland in het nieuwe jaar. Want de wereld wacht niet op ons.”

“Nu moeten de voorwaarden worden geschapen om ervoor te zorgen dat Duitsland het over tien of vijftien jaar goed kan doen. “

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.