Plaatsvervangend FDP-leider Wolfgang Kubicki denkt dat een nieuwe Duitse regering met een Jamaica-coalitie een nieuwe kans krijgt als Angela Merkel (CDU) niet meer meedoet aan de onderhandelingen.

Kubicki zegt in een interview met het Duitse tijdschrift FOCUS dat de FDP alleen opnieuw wil onderhandelen over deelname aan een Jamaica-coalitie van CDU-CSU, FDP en Grünen als er nieuwe verkiezingen zijn geweest en zowel CDU en Grünen dan een nieuwe leider hebben.

Het is voor Kubicki “moeilijk om zich voor te stellen dat Angela Merkel na meer dan twaalf jaar kanselarij nu staat voor een proces van vernieuwing.”

De vicevoorzitter van de FDP geeft de kanselier ook de schuld van het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU. De Brexit bijvoorbeeld is volgens hem duidelijk het resultaat van Merkels beleid. “Als de huidige bondskanselier zo doorgaat, zal Europa meer landen verliezen.”

Kubicki uit ook stevige kritiek op de Grünen. Hij zegt dat zij op verschillende gebieden zeer dicht bij de AfD staan. “Substantiële delen van de Grünen zijn dichter bij AfD op sommige beleidsgebieden dan de FDP. Bijvoorbeeld anti-Amerikanisme en vrijhandel”, zegt Kubicki. Hij noemde beweringen dat de FDP meer naar rechts was geschoven in de richting van de AfD-partij onzin.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.