Vice-fractievoorzitter Alexander Dobrindt van de Beierse conservatieve christendemocratische partij CSU heeft een oplossing tegen de opkomst van de rechts-radicale partij AfD in Duitsland. De links liberale revolutie van 1968 moet teruggedraaid worden. Er is volgens Dobrindt veel te veel linkse invloed in de Duitse politiek.

Dobrindt is met zijn stelling trending topic op Twitter in Duitsland. Helemaal na een interview in het ZDF Heute Journal vrijdagavond.

De bewering van Dobrindt dat de linkse politiek sinds 1968 een zware stempel op de Duitse politiek heeft gedrukt is vreemd, omdat de christendemocraten met Helmut Kohl en Angela Merkel alleen al 24 jaar aan de macht zijn geweest.

Presentatrice Marietta Slomka van het ZDF Heute Journal probeerde in het live-interview met Dobrindt bloot te leggen dat de stelling van Dobrindt dat sinds 1968 er te veel linkse invloed zou zijn geweest rammelt. Ze wees er op dat Dobrindt de afgelopen regeringsperiode toch ook zelf meegeregeerd heeft.

Alexander Dobrindt is tevens minister van verkeer en digitale infrastructuur in de Duitse CDU/CSU – SPD regering. In Nederland kennen we hem van de omstreden tolheffing, de Maut, die er komt voor buitenlandse auto’s die gebruik maken van de Duitse Autobahn.

Die Maut heeft Dobrindt ondanks grote tegenstand bij CDU, SPD, Grünen en FDP er onder dreiging van een regeringscrisis er toch doorgedrukt.

Enige reacties op Twitter:

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.