Minister-president Winfried Kretschmann van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg voelt zich in zijn dienstwagen, een 441 pk hybride Mercedes-Benz S-Klasse, als in een sardienenblikje. Die uitspraak had de politicus zeker als lid van de Grünen beter niet kunnen doen. Op social media krijgt de premier veel hoon over zich heen.

De uitspraak van de premier is extra pijnlijk omdat Stuttgart de hoofdstad van Baden-Württemberg is. En laat in Stuttgart nou net het hoofdkantoor van Mercedes Benz gevestigd zijn. En het Mercedes museum. En de Mercedes Arena.

Kretschman beantwoorde een vraag waarom hij eigenlijk een bedrijfswagen met zoveel vermogen nodig had. De premier vertelde dat het vermogen hem niet interesseert en uitte vervolgens zijn klacht over gebrek aan ruimte in de Mercedes bedrijfswagen.

Voor hem in de auto zit naast de chauffeur een lijfwacht, die ook beenruimte nodig heeft.

De minister-president zegt dat hij zelf meestal nog eens zijn tas achter zijn voeten klemt, want naast hem zit een medewerker die ook ruimte nodig heeft.

Dat ruimtegebrek in de auto belemmert Kretschmann onderweg te werken. Je zou denken dat de politicus dan minstens nog onderweg telefonisch zaken kan regelen. Maar dat lukt volgens de gefrustreerde premier ook vaak niet omdat het mobiele netwerk in grote delen zijn deelstaat amper bereik heeft.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.