De SPD in Noordrijn-Westfalen is faliekant tegen een nieuwe grote coalitie (GroKo) met CDU en CSU.

“In het verleden heeft de SPD pijnlijk geleerd hoe weinig de woorden van CDU en CSU waard zijn”, zegt voorzitter Norbert Römer van de SPD-fractie in het parlement van de deelstaat Noordrijn-Westfalen in Düsseldorf. “We vertrouwen niet langer op Frau Merkel en haar gezelschap.”

Römer wordt geciteerd in kranten die zijn aangesloten bij de RND (Redaktions Netzwerk Deutschland) met een gezamenlijke oplage van 1,3 miljoen kranten. Het betreft onder meer de Leipziger VolkszeitungHannoversche AllgemeineMärkische Allgemeine, Kieler Nachrichten en Hildesheimer Allgemeine).

“In mijn fractie is er geen enkel parlementslid die tot nu toe sympathie heeft getoond voor een hernieuwde grote coalitie. Dat is anders dan vier jaar geleden”, zegt Römer die ook voorzitter van Westliches Westfalen, de sterkste regionale vereniging van de SPD in Duitsland.

Zijn collega Britta Altenkamp, ​​voorzitter van de op één na grootste SPD-vereniging in Noordrijn-Westfalen, de regio Nederrijn, uitte ook scepticisme in het interview met de RND. “De stemming aan de basis is extreem gespannen,” zegt Altenkamp. “Veel SPD-leden associëren de grote coalitie met dwanghandelingen en Basta-politiek. Daar zijn ze het zat van. “

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.