Twitter heeft het account van plaatsvervangend fractievoorzitter Beatrix von Storch van de rechtsradicale Duitse partij AfD tijdelijk geblokkeerd.

AfD-parlementarier Von Storch had op Twitter geschokt gereageerd op een Arabische tweet van de politie in Keulen. De ambtenaren hadden de nieuwjaarsgroeten verspreid in verschillende talen, waaronder het Arabisch.

“Wat is er in dit land aan de hand? Waarom wordt er op een officiële politie site van NRW twitterend in het Arabisch? Denkt u dat u de barbaarse moslims, hordes verkrachtende mannen, op deze manier kunt kalmeren”, twitterde von Storch.

Twitter verklaarde het account van Von Storch twaalf uur lang te hebben geblokkeerd in verband met “een overtreding van regels over haatinhoud.”

https://twitter.com/andikynast/status/947813541934968832/photo/1

Het Twitteraccount van Von Storch kon op de vroege Nieuwjaarsdag wel worden bereikt, maar nieuwe tweets werden niet via het account getoond. Vermoedelijk werd deze functie door het netwerk gedeactiveerd.

Von Storch publiceerde vervolgens een screenshot op Facebook. Alice Weidel, voorzitter van de parlementaire fractie van de AfD, verdedigde Von Storch:”Het jaar begint met de censuurwet en de onderwerping van onze autoriteiten aan de geïmporteerde, plunderende, graaiende, slaande, messentrekkende migrantengroepen waaraan we gewend zouden moeten raken. De Duitse politie communiceert nu in het Arabisch, hoewel de officiële taal in ons land Duits is.”

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.