Vicevoorzitter Arthur Wagner van de AfD in Haveland in de deelstaat Brandenburg is bekeerd tot de Islam. De AfD verzet zich echter net als de PVV juist fel tegen islamitisering.

Wagner was vroeger lid van de CDU en later betrokken bij de afdeling “Christenen in de AfD”. In een video in de zomer van 2017 bekritiseerde hij de opening van de Duitse grenzen tijdens de vluchtelingencrisis. Destijds beweerde hij nog vol overtuiging dat Duitsland door de vluchtelingen en de invloed van de Islam zou “muteren” naar een ander land.

In het basisprogramma van de rechtse Duitse partij staat duidelijk: “De islam behoort niet toe aan Duitsland. In haar proliferatie en de aanwezigheid van een steeds groter aantal moslims ziet de AfD een groot gevaar voor onze staat, onze samenleving en onze orde van waarden.”

De reactie van de AfD op de bekering van Wagner tot de Islam is opmerkelijk. “Religie is een privéaangelegenheid. We staan achter de vrijheid van godsdienstvrijheid van de basiswet”, aldus een woordvoerder van de AfD in de Berliner Zeitung. Dat de partij van Alexander Gauland niet blij is blijkt uit de afsluitende zin: “Wagner had een andere religie kunnen kiezen.”

Wagner wilde zelf niet reageren, volgens de Berliner Zeitung. Hij is inmiddels uit de AfD gestapt.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.