De vereniging van lesbiennes en homo’s (LSVD) in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt doet, anders dan in voorgaande jaren, op 20 januari 2018 niet mee aan de Mijl van de Democratie in Maagdenburg. De reden voor de annuleringen is de deelname van de AfD aan de Mijl van de Democratie.

De LSVD, die sinds 1990 de belangen en zorgen van lesbiennes, homo’ s, biseksuelen, trans- en inter-gendermensen (LSBTI) vertegenwoordigt, sluit zich aan bij Miteinander e. V. en andere initiatieven en verenigingen.

“In een democratische, open en gediversifieerde samenleving moet iedereen gelijke rechten hebben op participatie en bescherming. In die geest heeft de mijl van de democratie in Maagdenburg altijd gestaan”, zegt deLSVD. “Partijen, groeperingen en mensen die de geest van de democratie ondergraven en slogans verspreiden die de samenleving verdelen en minachting voor de mens uitdragen, hadden geen plaats. Dit is dit jaar helaas helaas anders.”

“Als homoseksualiteit voor leden van een parlementaire fractie in de Landtag van Saksen-Anhalt wordt gezien als een’ vergissing van de natuur’, homoseksuelen in de gevangenis thuishoren en een programma voor acceptatie wordt veroordeeld als een ombuiging van het polariteitsprogramma, dan is dit net zo vernederend als de racistische racistische rastirades tegen vluchtelingen en de bevordering van gelijkheid van vrouwen in onze samenleving, aangeduid als genderdwaal.”

“We kunnen en mogen niet naast misantropische ideeën staan in de geest van een open democratie. Niet in de mijlen van de democratie of ergens anders. Een parlementaire vertegenwoordiging van deze gedachten verandert daar ook niets aan.”

De LSVD pleit voor acceptatie en bescherming van diversiteit zonder compromissen. “Acties in deze zin worden gesteund door de regionale vereniging en zullen dat ook in de toekomst blijven doen.”

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.