Darter Raymond van Barneveld richt zijn pijlen op Duitsland. “Ik ga Duits leren”, zei hij voor de camera van RTL7 Darts Inside.

“Ik spreek geen woord Duits, maar ik ben ervan overtuigd dat er een enorme markt in Duitsland aan het opkomen is”, zegt de 50-jarige darter. “Ik schat in dat daar de toekomst ligt. Zeker ook met darts.”

Van Barneveld ziet kansen op ondernemersvlak. In Nederland geeft hij sinds kort dartclinics voor bedrijven en staat hij op beurzen. Dat wil hij ook in Duitsland gaan doen. En wie weet kan hij ooit als analist op de Duitse tv aan de slag, laat hij doorschemeren.

Darten is de laatste jaren in opkomst in Duitsland. Daarom doet de Premier League, de jaarlijkse competitie met tien topspelers, in 2018 voor het eerst Berlijn aan. Van Barneveld doet daar dit jaar ook weer aan mee.

Komende zaterdag speelt de vijfvoudig wereldkampioen ook in Duitsland. Dan vormt hij in Düsseldorf met H.P. Baxxter, de blonde zanger van de raveband Scooter, een koppel tijdens de Promi-Darts-WM 2018 van tv-zender ProSieben. Daarin zijn acht topdarters gekoppeld aan acht Duitse beroemdheden.

Michael van Gerwen heeft overigens Tim Wiese als maatje, de oud-keeper die nu professioneel worstelaar is.

Interview met Raymond van Barneveld

https://youtu.be/WBF9mwWUfew

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.